Банкеръ Daily

Общество и политика

Пореден скандал беляза събирането на Патриотите

Представителите на "Атака" - депутатите Десислав Чуколов и Николай Александров, напуснаха Коалиционния съвет на "Обединени патриоти". Те обясниха, че тема на заседанието били "битовизми", а не предстоящото явяване на евровота. 

Чуколов се оплака, че по време на разговорите ВМРО предложили бившия здравен министър Петър Москов, като една от номинациите в патриотичната листа. "Виждам, че Петър Москов се предлага като кандидатура. Ние предложихме и Анастасия Мозер, Стефан Софиянски, Иван Костов, също така радетел на приватизацията в България“, каза още Чуколов. 

Според лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обаче от атакистите напуснали заседанието, след като били предложени промени в ръководството на парламентарната група на "Обединени патриоти". Предложението било направено от НФСБ на Валери Симеонов. Вероятно те са поискали Симеонов да бъде записан като съпредседател на групата, заедно с Волен Сидеров. 

От НФСБ участваха зам.-председателят на партията Валентин Касабов, Христиан Митев и Йордан Апостолов. За срещата пристигна лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов. От ВМРО присъстват още Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов. 

Лидерите на "Атака" Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов не участват в заседанието.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във