Банкеръ Daily

Общество и политика

Пореден рунд консултации за съставяне на кабинет

Втори кръг от експертните преговори, инициирани от партията "Има такъв народ" с политическите сили от 46-ия парламент с изключение на ГЕРБ.

Фокусът този път е върху политиките в здравеопазването и образованието.

Очаква се на масата за разговори отново да седнат представители от "Демократична България", “Изправи се БГ! Ние идваме!” и БСП.

Вчера във фокуса на разговорите бяха правосъдната реформа и социалната политика.

Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има, обяви депутатът от "Изправи се, ние идваме" Николай Хаджигенов след поредния кръг разговори с "Има такъв народ".

Настъпваме се по програмите "Правосъдие" на 95 процента с "Демократична България", приятно съм и изненадан, че така е и с "Има такъв народ". За да работи парламентът, трябва правителство. За да правим всички тези неща в частта "Правосъдие", трябва правителство. Няма как да стане по друг начин. Предполагам, че сме близо, коментира още депутатът.

Надежда Йорданова от "Демократична България" съобщи, че с ИТН е постигнато съгласие за нуждата от конституционни реформи, които вече така или иначе са заложени в програмите на двете партии.

Йорданова заяви, че промяната в специализираното правосъдие е важна и за двете формации, но "имаме нюанси относно това какъв модел да се възприеме и как точно да се уреди статутът на магистратите след реформата".

Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена, обяви на свой ред депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във