Банкеръ Daily

Общество и политика

Пореден рекорд на заразени у нас - 914 за денонощие

914 нови случая на коронавирус са били установени у нас през последното денонощие. За изминалите 24 часа са били направени 6324 PCR теста. 14,5% от изследваните са положителни.

1426 са настанените в болница, като 74 са в интензивно отделение. 15 души са починали през последното денонощие. Така смъртните случаи у нас от началото на пандемията вече са 944.

Оздравелите за изминалото денонощие са 184-ма. Като от началото на епидемията те са над 16 600.

43-ма медици са сред далите положителни проби за COVID-19 за последните 24 часа.

За София-град новите положителни случаи са 260, за Благоевград - 91, Пловдив - 85, Бургас - 62, Търговище и Шумен имат по 45 нови случая.

На редовния си брифинг в четвъртък националният щаб препоръча да ограничим пътуването до oбластите Благоевград и Търговище, където ситуацията с коронавируса остава сериозна. Там заболеваемостта е над 120 човека на 100 000 души население. Препоръките на щаба са да се въведат регионални мерки. На национално ниво обаче затягане на мерките не е необходимо. 

В оранжевата зона са 10 области от страната. Националният щаб е предписал 15 мерки, които областните щабове могат да въведат, ако се наложи.

„Става въпрос за намаляване на работното време и ограничаване на масови мероприятия”, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Още когато започна пандемията, казахме, че ще спечелим тази битка с разум и дисциплина. Колкото повече време минава, толкова по-често виждаме разколебаване в хората по отношение на дисциплината", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във