Банкеръ Daily

Общество и политика

Пореден депутат напуска редиците на БСП в парламента

Михаил Христов

Още един депутат напуска парламентарната група на БСП. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание.

Социалистът Михаил Христов от 25 многомандатен избирателен район е подал молба за напускане на групата. Мотивите му са, че не приема начина на работа в ПГ на „БСП за България“, има усещане за липса на колективност на доверие във взетите решения в парламентарната група, както и фундаментални различия.

С това групата намалява от 71 на 70 народни представители. На 29 септември Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов заявиха, че напускат групата и станаха независими. На 21 октомври групата напусна и Чавдар Велинов от 15-ти многомандатен избирателен район - Плевен. Доводите на всички оттеглили се са сходни - фундаментални различия, свързани с водената политика, начина на ръководене и вземане на решения в групата.

Първоначално групата на БСП в 44-ото Народно събрание наброяваше 80 народни представители. Първи напусна групата Спас Панчев. Тази година от групата вече не е част и Александър Паунов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във