Банкеръ Weekly

Общество и политика

Половин милион българи ще пътуват за Великден

Над 500 хил. българи се очаква да пътуват за Великденските празници, като най-натоварен ще бъде пътят към съседна Гърция.

Движението на тежкотоварни камиони ще бъде спирано между 16 и 21 ч. днес и утре и почти през целия ден на 21 април, за да не пречат тировете на пътуващите.

Ремонтите по основните трасета в страната вече започнаха. Пътуващите за Великден ще усетят неудобството от стеснените участъци и допълнителното време за придвижване по обходни маршрути.

По старата част на автомагистрала "Тракия" поне на 4-5 места пътуването ще се бави. Още преди виадуктите на изхода от София се извършва преасфалтиране на няколко участъка от старата част на магистралата, които десетки години не са били обновявани.

При виадукта на 67-и км движението се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София. Продължава строежът и на АМ "Струма". Затворен е участъкът от последния лот 4 – Сандански –– Кулата, осигурен е обходен маршрут.

На АМ "Хемус" от 9 април започна и ремонт на дясната тръба на тунел "Ечемишка". Затова е въведена временна организация за светлата част на денонощието – движението се затваря за една от лентите на движение и се пренасочва в другата. По магистрала "Люлин" също се работи.

През периода от 17 до 22 април БДЖ ще предостави около 14 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С допълнителни вагони ще бъдат увеличени съставите на 139 влака, които пътуват по основните направления в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във