Банкеръ Daily

Общество и политика

Политизирането на темата за коронавируса не е български феномен

"Темата за коронавируса се политизира и това не е български феномен". Това каза пред БНР политологът и социолог доц. Петър Чолаков от Института по философия и социология на БАН. Той посочи, че има и неприемливи форми на употреба на темата и настроенията около нея, като цитира един статус на Слави Трифонов във Фейсбук, в който се сравняват бежанците с коронавируса и дори се заявява, че "те са по-страшни".

"От гледна точка на опита му да навлезе в патриотичната ниша, какъвто отдавна е направил, може би това ще му помогне, но не е приемливо", коментира доц. Чолаков.

Политологът изрази мнение, че с изявлението си на З-ти март от Шипка Румен Радев е потвърдил заявката си за втори президентски мандат, но не и за създаване на политически проект. Според него има дни, в които трябва "да се заравят томахавките" между политиците, но това е трудно да се случи.

Доц. Петър Чолаков коментира и предложението на БСП за отмяна на санкциите срещу Русия, наложени от Европейския съюз, което беше отхвърлено от Народното събрание. "Електоратът на БСП е силно русофилски, така че с това предложение те говорят на своите симпатизанти, а не на другите политически сили", посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във