Банкеръ Daily

Волен Сидеров:

Политиката не е квартален мач, за да гледаме кой ще бие

„Тренировъчни учения с бойни оръжия. Това е имало в Чешнегирово. Здравето и животът на нашите съграждани са били абсолютно застрашени. Призовавам президента за уволнение на военния министър, който излезе и каза, че няма нищо опасно. Това беше неадекватно поведение“. 

Това коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и изрази очакване за реакция от политиците - от Слави Трифонов, Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Мая Манолова. 

Сидеров посочи липсата на общи виждания като причина партията му да не се коалира с останалите патриотични формации за предстоящите избори. „Те политнаха, започнаха да се занимават с неща, които не са това, за което ни избраха хората. Това девалвира понятието „патриотизъм“, обясни той. 

„Политиката, която обсъждаме всеки ден, не е игра на бридж белот или игра на квартален мач, за да гледаме кой ще бие. Тук става дума за позиция, която следвам от съществуването на „Атака“. Да влезеш в коалиция, защото смяташ механично, че 1 и 1 прави 2, не е вярно. Сега много се впуснаха да правят коалиции, подлъгвайки се, че ще съберат механично вота на хората. Колкото и да е манипулиран и обезсърчен българският народ, той не е глупав. С някои от коалициите, които се събраха пожарно в последния момент, няма да се получи. Предпочитам да отстоявам линията си“, посочи пред БНР лидерът на "Атака". 

Сидеров препоръча да се направи проверка на „Информационно обслужване“, ГРАО и НСИ, за да има път към честните избори. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във