Банкеръ Daily

Общество и политика

Политиците да не ръкомахат, съветва експерт

Политиците трябва да внимават с целувките и да спазват баланс в отношенията си. Трябва да са внимателни и с прекалената фамилиарност. Такива съвети към партийните ни деятели даде пред БТВ медийният и моден експерт, и имидж консултант проф. Любомир Стойков.

"Често страната домакин, между среща на високо ниво, предлага да се скъси дистанцията в отношенията чрез срещи без вратовръзки", каза още той. По думите му обикновено малките народи и държави компенсират комплекси с фамилиарничене. "Това е и опит да се скъси дистанцията, но често така страните стават за смях", уточни проф. Стойков.

Експертът допълни, че не вярва в изкуствените и заучени жестове. "Не е хубаво и да се ръкомаха", препоръча той на политиците.

Според имидж консултанта езикът на тялото не трябва да се тълкува автоматично. "Политиците да не правят упражнения от учебници как да държат ръцете или позиционират тялото си. Най-успешните хора са естествените. Политици, изпращайте верните послания, не само с езика на тялото, но и с езика на ума", завърши проф. Любомир Стойков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във