Банкеръ Daily

Посланик Херо Мустафа:

Политици в България се възползват от руската пропаганда за краткосрочни ползи

Политици в България се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи. Това каза посланикът на САЩ Херо Мустафа на форум в София, посветен на войната в дигиталната ера.

"Онова което виждам тук, говорейки като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да постигнат полза в краткосрочен план. Но ефектът е с дългосрочни последици. И има опустошителен ефект върху обществото – подрива доверието, увеличава страха. В тази дигитална информационна война бойното поле се простира до там, докъдето се простира технологичната вселена", коментира тя.

Посланик Мустафа отбелязва, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен "лъжи и войни".

"И лично съм ставала свидетел  на силата, която българите и хората от региона проявяват да се обединят срещу тази безпрецедентна заплаха и да помогнат на украинските хора по време на криза. Да показват изключителната си подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят домовете си за бежанците", каза още тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във