Банкеръ Daily

Общество и политика

Политическите сметки са без кръчмар, смята Джамбазки

Когато има подобен скандал, който изключително дразни българското общество, той нанася вреди на целия обществен разговор, защото разклаща доверието в политическата система. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод скандала с имотите на Цветан Цветанов.

 „Ако някой си е позволил да използва своето политическо избрано положение, за да се облагодетелства лично, той трябва поеме своята наказателна отговорност. Ако има доказана причинно следствена връзка между внесени промени в законодателство или проверки в стопанско или юридическо лице, отговорният трябва понесе последствията”, добави народният представител.

Според него оставката винаги била лично и достойно решение, особено когато човек чувства, че постъпката му, макар и законна, е приета като неморална. „В политиката не можеш само да кажеш „свършил съм нещо законно”, а трябва да се стараеш да бъдеш добрият пример” допълни Джамбазки. По думите му, когато си на изборна позиция, не е време да се осъществяват успешни имотни сделки. Случаят бил „,мотика, настъпена за втори път”.

Той коментира и предстоящите евроизбори. Според него „уравнението” този път щяло да бъде сложно, тъй като били съсредоточени много големи очаквания. „За ГЕРБ ще бъде изключително трудно да решат какво точно да направят. Нереално е да се твърди, че човек е способен сам да организира избори. За ГЕРБ гласуват много български граждани и това не е заслуга или грешка на един човек”, поясни депутатът.

Джамбазки посочи, че нямало никаква причина „Обединените патриоти” да не се явят заедно на избори. „Дали ще бъда водач на листата, ще го уточним в деня на регистрация. Има 2 вариант – или ще се явим заедно и ще изкараме добри резултати – повече от 1 европейски представител. В противния случай ще трябва да проверим, колко тежи по отделно всяка една партия от коалицията. Когато тръгнеш да правиш политически сметки, те винаги са без кръчмар”, уточни той.

Той даде мнението си и по други важни за деня теми. Евродепутат заяви, че стои като вариант да бъде бламирано решението за Brexit и че за да се приеме планът „Макрон” – пакет „Мобилност”, който ще ограничи международните превози, трябвало да минат две четения в Европейския парламент. Там те щели да си опитат да го спрат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във