Банкеръ Daily

ГЕРБ

Политическите ежби нямат място на полето на образованието

Галя Захариева

Политическите ежби нямат място на полето на образованието. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Галя Захариева в декларация от името на групата.

"Няма да допуснем подмяна на философията на Закона за предучилищното и училищното образование. След броени дни започва новата 2019-2020 г. учебна година. Празник на новото начало, и всеобща надежда за по-добро образование и бъдеще на децата на България. Днес именно образованието е най-сигурната инвестиция за по-добър живот и успешна реализация. За нас от ГЕРБ това е национален приоритет", подчерта още Захариева. По думите й в основата на закона стои разбирането, че всяко дете има талант и отговорността е да се открие и развие. Подмяната на тази философия би означавало не само неуспех на реформата, но и провал на идеята за приобщаващото образование и от ГЕРБ няма да допуснат подобна хипотеза. Депутатът призова за обединение, за да се даде шанс за равен старт на всяко дете. Отличният успех на всеки ученик, който след дни ще прекрачи прага на родното училище, зависи бъдещето на държавата, категорични са от ГЕРБ.

Според декларацията управляващите са изключително горди, че българският еврокомисар Мария Габриел е ангажирана със създаването на "нови перспективи сред младото поколение". Народният представител изтъкна ,че следващите 5 години Мария Габриел ще има уникалния шанс да работи за утвърждаването на изследванията и иновациите за развиване на потенциала на Европа. "Приоритети, които всички ние споделяме. Затова продължаваме заедно своя ангажимент към българските родители и техните деца, да променим българското образование с нови учебни програми, да обхванем повече деца в детските градини и да увеличим възнагражденията на учителите и да им дадем свободата сами да избират как да преподават", допълни още Захариева. Тя отчете, че в над 1000 училища са извършени ремонти.

В декларация от името на ПГ група на ДПС депутатът Ерол Мехмед упрекна историческото съдържание в учебниците, посветено на тоталитаризма. Мехмед също изрази и очакванията от Мария Габриел. "От ДПС сме категорични, че съдът на историята още не се е произнесъл и цялата истина за престъпленията на тоталитарната държава и комунистическата власт не са написани в пълнота. Българският еврокомисар поема изключително важен ресор и ние искрено се надяваме това да е и ново европейско начало за българското образование", заяви още той

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във