Банкеръ Daily

Димитър Аврамов:

Политическият вирус е поставен под карантината

 

"Политическият вирус в 45-ия парламент е поставен под карантината, без да има наказателна операция, без реваншизъм, без отмъщение, освен някоя изпусната дума", смята политологът Димитър Аврамов. Пред БНР той обясни, че в това Народно събрание няма политически синхрон между партиите и няма мнозинство за властта.

Според него е хубаво, че имаме плуралистичен парламент, в който се говори за политика. "Това е парламентът на хората, а не група депутати на властта, която казва, че дава и прави това и онова", коментира Аврамов. Затова и интересът към него е нараснал.

Политологът посочи като много успешни първите назначения на кадри от "Има такъв народ". 

Прогнозата му е, че ще има слабо, изцяло под контрола на Народното събрание правителство, ако ИТН предложат консенсусен подход за неговото създаване.

"Това е добре за всички избиратели, защото ще има министър-председател, който е длъжен да слуша какво му казва парламентът, т.е. какво му казваме ние и какво му казват медиите. Никога повече медиите не трябва да попадат в ситуацията, в която бяха през последните 10 години - с правителство, което се държи неуважително с тях и се опитва да ги подменя", изтъкна още Аврамов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във