Банкеръ Daily

Общество и политика

Политическият съвет на коалицията оцени високо представянето на БСП на изборите

Политическият съвет на коалиция "БСП за България" проведе заседание, на което обсъди участието на коалиционните партньори на БСП в местните избори и резултатите от вота. ПК "Екогласност", ПК "Тракия", КПБ и "Нова Зора" оцениха като много добро представянето на "БСП за България" на местните избори. Те отчетоха увеличаването на подкрепата със 150 000 гласа, както и увеличаването на броя кметове и общински съветници и победата в четири областни центрове.

Политическият съвет взе следните решения:

1. Подкрепя водената от БСП и ръководството  ѝ политика.

2. Предлага на парламентарната група на "БСП за България" да започне консултации за подобряване на изборното законодателство, с цел премахване възможността за манипулиране на изборните резултати и подмяна на вота.

3. Предлага парламентарната група на "БСП за България" да инициира диалог за размера на партийната субсидия, който да позволява нормалното функциониране на партиите и да прекъсне зависимостите от бизнес интереси.

4. Отправя препоръка, поради възникнали разногласия в някои общини при подреждане на листите, въпросите за коалиционната политика да се централизират в НС на БСП и политическия съвет на коалицията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във