Банкеръ Daily

Общество и политика

Политическият проект на Слави е "преносен", но пак може да се роди "юначно отроче“   

Политическата температура е висока, жегата ще прелее и към есента и ще се отрази на местните избори. Усещането е за съспенс. Това заяви пред БНР социалният антрополог Харалан Александров. По думите му драмата с прасетата и чумата ще бъде мобилизирана за целите на местния вот, поне в районите, в които има пострадали. Според него фигурата на Слави Трифонов „е силно политизирана от много време с мощно медийно присъствие“.

„Като лидер на мнение той определено носи потенциал за промяна и за разместване. Но истинските важни размествания са в дълбочина… Има значителна умора и износване на идеята, че нещата ще се решат с радикална промяна. Все повече хора са разочаровани“, коментира Александров. Той допълни, че контекстът е толкова несигурен в целия свят, че успокояването на настроенията в страната се компенсира от общата дестабилизация.

По думите на анализатора проектът на Слави Трифонов е „преносен, което не означава, че няма да се роди юначно отроче“.   

„Преди 4-5 години такъв проект би имал много сериозна подкрепа, защото тогава имаше момент на голяма надежда. Самият Трифонов изглежда разумен и отговорен човек, въпреки увлеченията си по патриотично-популистката плоскост“, коментира Харалан Александров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във