Банкеръ Weekly

Общество и политика

ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ

Генералният директор на НТВ Борис Йордан заяви, че в кратки срокове смята да възстанови рентабилността на компанията, след като тя стана собственост на Газпром. Годишните разходи на НТВ досега са били 94 млн. щ. долара, а трябва да бъдат съкратени до 70 млн. долара. Броят на информационните емисии ще бъде намален, но времетраенето им ще се увеличи. Йордан предвижда и частична рекапитализация, като пусне на международните борси акции за 75 млн. щ. долара. Според Борис Йордан, НТВ пак е начело в медийните рейтинги, след като избраната за главен редактор на телевизията Татяна Миткова отново води информационните емисии.
Президентът Владимир Путин междувременно заяви, че е против чужденци да владеят повече от 50% от собствеността в електронните медии. Това обаче, според него, не се отнася за печатните издания.
Вестниците значително са увеличили доходите си от политически поръчки, твърди в. Стрингер, издаван от бившия шеф на кремълската охрана Александър Коржаков. Само през март популярният всекидневник Московский комсомолец е изкарал от такива поръчки 120 000 долара. Седмичникът Версия за същия период е изкарал 240 000 долара, в. Новая газета - 210 000, Труд - 200 000. Най-впечатляващото е, че даже правителственото издание Российская газета е получило 130 хиляди долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във