Банкеръ Daily

Тодор Попов:

Политически партии си направиха ПР на мой гръб

Приключи проверката в Община Пазарджик, започнала в понеделник, когато малко след 10 часа, в сградата на Общината влязоха 30 служители на НАП, ДАНС и МВР. Причината за мащабната акция беше сигнал за нарушения, свързани с общинския бюджет. 

Все още няма официална информация от проверяващите дали са открити някакви нарушения. 

Пред медиите ще бъде представено как е изразходено едно дарение, което също е било обект на проверка. Според кмета на Пазарджик Тодор Попов в момента в страната се извършва безпрецедентен предизборен натиск върху българските общини. В отговор на това твърдение, през социалните мрежи, партиите на протеста поискаха незабавната оставка на Попов.   

Това, което се знае, е, че проверяващите са взели документи, които са публично достъпни. Специален интерес е проявен към дарението от 700 хиляди лева, което преди година направи частна фирма, близка до известен политик от ДПС (Делян Пеевски - бел.ред.), с цел да се запази гората на село Црънча. 

"Волята на дарителя беше да направим парк, който ние сме направили с половината пари. Оправихме и читалището, парка, стадиона на селото, оборудване за детски площадки сме купили, ще го покажем. Останалите пари са по сметката на волейболния отбор, който в последните години е лицето на града, а вече и на България, защото ще играе в последния кръг от Шампионска лига - нещо, което български отбор не е постигал 20 години", обясни пред БНР кметът Тодор Попов.

Според Тодор Попов в момента е активирана мощна машина за сплашване на местната власт в страната, като идеята е не да се открие нещо, а да се направи внушение и публично предупреждение.

"Аз не се страхувам от проверки, защото съм проверяван, проверяван. Аз не съм избиран с гласовете на нито една партия. Аз съм избиран с гласовете на гражданите на община Пазарджик и затова, случващото се в тази кампания, е класическа политическа репресия. Тези т.нар. политически партии си направиха ПР на мой гръб", каза кметът на Пазарджик.

Попов смята, че нищо нередно няма да бъде установено от тази проверка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във