Банкеръ Daily

Мустафа Карадайъ към Румен Радев:

Политическата криза е факт, въпросът е как да я преодолеем

Президентът Румен Радев в 11.30 ч. прие представители на третата политическа сила в 47-ото НС - ДПС, на консултации за съставяне на правителство.

„Добре дошли в президентската институция. Това е третата среща за деня, във връзка с консултациите за съставяне на правителство. Тази година българските граждани на три пъти дадоха гласа си за промяна. Очакванията на хората са ни за редовно правителство“, заяви държавният глава.

„Да, имахме три избора в страната, но те са в резултат на политическата криза в страната. Ние бяхме свидетели как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и институциите“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

„През годините ние предупреждавахме, че може да се стигне до такава политическа криза“, припомни той. 

“Политическата криза е факт, въпросът е как да я преодолеем. Страната има нужда от редовен кабинет, с оглед на множеството кризи, пред които сме изправени. Те изискват отговорност, визия, бързи и спешни действия за продоляване на кризите и с поглед в бъдещето“, отчете политикът.

Лидерът на Движението посочи, че за ДПС е важно да се възстанови държавността. Карадайъ потвърди, че държавата има нужда от редовен кабинет с оглед на кризите, пред които страната ни е изправена.

„Те изискват отговорни политически субекти с бързи, спешни, действия за преодоляване на кризите и с поглед в бъдещето. Безспорно има теми, които ние трябва да ги ускорим. Може да се окаже, че сме на ръба фатално да закъснеем за Плана за възстановяване. Възможностите, които бихме имали при одобрен План и оперативни програми, могат да дадат тласък за развитието на икономиката на страната. Това ще подобри стандарта на живот на гражданите“, допълни Мустафа Карадайъ.

Според ДПС закъсняхме с Плана за възстановяване и може да се окаже, че сме на ръба фатално да закъснеем. "Закъсняваме и с оперативните програми, а знаем, че ресурсът, който имаме, не е достатъчен за необходимите проблеми. А те биха могли да дадат тласък на управлението на страната - да се подобрят доходите и стандартът на живот на гражданите", каза още Карадайъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във