Банкеръ Daily

Румен Радев:

Политическата класа не възприе модела на служебното правителство

Можем да погледнем с удовлетворение през месеците, през които носихме отговорност. Правителството разкри тежкото наследство, осветли и пресече множество корупционни схеми, прекрати рекета върху бизнеса, упражняван от предишното управление, усъвършенства се Планът за възстановяване и устойчивост, организира присъственото обучение в училище. Това каза президентът Румен Радев по време на представянето на служебния кабинет в сградата на "Дондуков" 2.

По думите му този успешен пример е капитал за политическото бъдеще на родината.

"С дейността си върнахте част от доверието на българите в институциите. Разграждането на олигархичната схема ще изисква много усилия и време, ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт. Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на застой, компрометираната още от началото ваксинация. Аз очаквам от вас освен укрепването на държавността и организирането на честни избори, поредните", допълни Румен Радев.

Той подчерта, че политическата класа не е възприела модела на служебното правителство.

"Служебното правителство проведе честни избори, намали купения вот. Правителството разкри олигархичния модел на управление, беззаконието в големите инфраструктурни проекти, противопостави се на модела на завладяната държава. Постигнат беше рекорден икономически ръст – на приходите и историческа ниска безработица. Правителството актуализира бюджета, активизира социалната политика към най-уязвимите. Актуализирахме пенсиите", заяви държавният глава.

"Защитихме последните девствени плажове по нашето Черноморие. Спряхме вноса и изгарянето на вредни отпадъци. Служебното правителство овладя кризата в енергетиката. Овладя хаоса в кризата с COVID-19", каза Румен Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във