Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицията разследва дали Ренета Инджова е жертва на битов инцидент или на нападение

Бившият премиер в служебно правителство Ренета Инджова е претърпяла инцидент, стана ясно снощи. Тя е потърсила лекарска помощ в „Пирогов“ след падане в блока, в който живее в столичния квартал „Хаджи Димитър“.

Състоянието на Инджова е добро и без опасност за живота. Полицията проверява какво точно се е случило.

Вчера след 18.00 в 5-то РПУ е подаден сигнал от близък на бившия премиер Ренета Инджова. Започнати са издирвателни мероприятия, които продължават и към момента. Бившият премиер е посетена в дома си от полицаи и е разпитана. Това съобщи Стойно Цветков, началникът на отдел „Разследване“ в СДВР, по време на извънреден брифинг. Образувано е досъдебно производство за лека телесна повреда. Инджова е със счупена китка на лявата ръка.

Инцидентът е станал около 9 вчера сутринта. Самата Инджова е дала противоречиви факти и показания, допълни Цветков и добави, че след посещение в здравно заведение Инджова е заявила, че това е битов инцидент – падане по стълби.

„По-късно вечерта бившият премиер е разказала, че тръгвайки за пазар на „Герена”, завивайки зад ъгъла, чува бързи стъпки, блъсната е от лице, което не спира, и продължава да тича, тя е залитнала и паднала на лявата си ръка. Прибрала се вкъщи, започнала да звъни на близки и приятели, и чак по-късно е посетила болнично заведение”, допълни Цветков.

В някои медии се тиражира версията, че Инджова нарочно е била блъсната от непознат едър мъж, като се прави връзка с участието й преди няколко дни в протеста в „Триъгълника на властта” и изказването й пред демонстрантите.

„Изразяваме подкрепата си към Ренета Инджова и вярваме в нейното бързо възстановяване! Унижение е да посягаш на беззащитна жена, само защото има смелостта да изразява непримиримата си позиция свободно. Ренета обеща: “Дръжте се! Ще се върна!”, написаха на страницата си във Фейсбук тримата интелектуалци от т. нар Отровно трио – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във