Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицията „разпредели“ териториите на протеста в Росенец

Българската земя, не била за всеки. Това на практика е ситуацията, след като полицията не позволи на гражданите, организирани  в социалните мрежи (днес в 11 ч. ) да стигнат до парк Росенец по суша и по море.  Хиляди хора, не бяха допуснати до отдавна засипания с чакъл плаж в парка. За разлика от други , които вече се бяха настанили и почти окупирали района . Става въпрос за симпатизантите на ДПС, които още снощи пристигнаха от всички краища на догановите владения, за да бранят своя почетен лидер – Ахмед Доган.

С мотива да не се позволят екцесии, протестът на хората, тръгнали да защитят бреговата си ивица от безобразията , гарантиращи „сигурността“ на Доган",  бяха преместени пред...общината в Бургас.

Полицията не скри, че на място вече има друга протестираща група и това е и причината да не допуска граждани до плажа.

Искаме да ни се даде политическо обяснение защо този протест беше осуетен по този начин. Нека хората да не участват в никаква ескалация - изключително важно е това. Призоваваме хората да се преместят пред общината. Нашият проблем е със жандармерията и политическото ръководство в страната, която обслужва ДПС. Вждаме го това", това заяви лидерът на Демократична България - Христо Иванов.

Кой и как определи мястото на двата протеста и по каква "формула" ги „разпредели“  днес, със сигурност е отговор който управниците ни трябва да дадат веднага.

Facebook logo
Бъдете с нас и във