Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицията премахна протестната блокада пред румънското посолство

Три кръстовища в столицата продължават да са блокирани от палаткови лагери на протестиращи. След намесата на жандармерията кръстовището пред румънското посолство, което също беше блокирано през нощта, рано сутринта беше освободено за движение.

По информация на БНР, трима души са били арестувани след акцията рано сутринта, която е преминала без напрежение. Задържаните са отведени в Първо районно управление. Двама от тях са били без лични документи, а единият е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане.

"Премахването на палатковия лагер на „Ситняково“ е действие от отчаяние на правителството. В това отчаяние те настройват хората още повече. С всяко едно действие те предизвикват истински сериозен бунт. Бунтът ще се подготви по-сериозно. Това не само ще се повтори, това ще се размножи", заяви пред БиТиВи проф. Велислав Минеков от "Отровното трио".

Той разказа, че полицията е дошла на булевард "Ситняково" към 4:30 и е била толкова многобройна, че улицата е „почерняла“. Служителите на реда са „хвърлили“ палатките на един камион и част от остатъците на лагера сега се намират на "Орлов мост".

Довечера в 19.00 часа отново пред фонтана на президентството е насрочена поредната протестна акция под наслова "Да защитим демокрацията - ден 37".

Все още се блокирани кръстовищата на "Орлов мост", пред Ректората на Софийския университет и пред Министерския съвет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във