Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицията откри сим картата, от която е бил заплашен Каримански

След бързи действия на служители от ГД "Национална полиция" е установена сим картата, от която е изпратен заплашителното съобщение до депутата Любомир Каримански.

Текстът на SMS-а гласи: „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни“. 

На този етап служителите на ГДНП са установили, че картата е регистрирана на името на румънски гражданин с инициали  L.T., който е влязъл в страната на 1 април. Изяснен е и неговият единен граждански номер. Мъжът  е напуснал границите на България на 7 април. Картата е била активирана за 15 минути през вчерашния ден, след  което е изключена. Установено е и мястото, където е активирана сим картата и е изпратено съобщението.

Оперативно-издирвателните действия по случая продължават.

"Вчера в 17:30 след като се провали Комисията по бюджет и финанси получих на личния си телефон съобщения със заплаха", каза по-рано днес кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански в Народното събрание.

"Ще ви прочета едно към едно съобщението. На вас оставям да си направите извода за причината. „Откажи се, или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни“, каза още Каримански. 

"Подал съм сигнал в Главна дирекция на полицията. Очаквам съответните действия. Такъв тип заплахи са неприемливи. Мисля че не изглеждам като човек, който лесно може да бъде сплашен или заплашен с нещо. Продължавам да вярвам в това, което правя. Продължавам да отстоявам принципите си. И продължавам да прилагам един единствен стандарт", обясни той. 

Каримански отбеляза, че съобщението е получено от непознат за него номер.

Според депутата от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов Каримански не е подземен бизнесмен, нито се занимава с някакви далавери.

"Това, което се случи вчера с този смс са мутренски неща. По същия начин действаха мутрите през 90-те. В момента някакви мутри заплашват г-н Каримански. Знаете кой стои от другата страна на кандидатурата за управител на БНБ. Спекулирам с реторични въпроси", каза още депутатът.

Йорданов уточни, че Каримански е дал обяснения в Министерски съвет вчера, за твърдения по негов адрес, които целят да бъде очернен.

"Някой ползва мутри. Или някоя мутра има интерес там, ли тези, които имат интерес ползват мутри. И в двата случая това е отвратително. Надявам се МВР да си свърши работата. Самата ситуация, че за един нормален пост в държавата, който не е свързан с обществени поръчки се използват мутренски прийоми и мутри, всички могат да си получат отговора без да го казвам на глас", добави още Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във