Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицията има сигнали за платени участници в протестите в София

"Имаме сигнали за платени участници в протестите. Наясно сме откъде и как идват групи." Това каза на брифинг в СДВР главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Това не са първите платени протести в страната, каза още Иванов. 

Главният секретар на МВР подчерта, че всеки има право да протестира, но има хора, които изкарват пари от това и врагът им са униформените, но иначе не знаят за какво са протестите.

Иванов поясни и че самите протестиращи са им подали сигнали, че сред демонстрантите има провокатори. "Няма безпричинно полицаите да се намесват в протестите, те стоят, тях ги замерват с бомбички и бутилки", изтъкна той.

Проверката на ситуацията около пострадалите протестиращи ще приключи в рамките на около месец, добави главният секретар на МВР. 

Междувременно на организирания за днес в социалните мрежи протест под наслов "Да защитим демокрацията, ден 4" вече започнаха да се събират хора. Демонстрантите започнаха да прииждат пред сградата на президентството.

"Успяхме да вдигнем десетки хиляди в София и по страната на протест! И ще ставаме още повече, докато няма ОСТАВКА на тази престъпна власт в лицето на Борисов, Доган, Пеевски и Гешев. Елате, за да защитите достойнството си на свободни хора! Заедно сме по-силно и никой не може да ни спре!", гласи текстът към събитието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във