Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицията е задържала трима за агресията към журналисти и протестиращи на събитието на ГЕРБ

Полицията е задържала мъжа, който по време на Националната конференция на ГЕРБ в "София Тех Парк" в сряда изби телефона от ръцете на журналиста от "Свободна Европа" Полина Паунова. От МВР съобщиха, че става дума за 20-годишен мъж и че той е задържан днес, на 7 август.

Той и още няколко души проявиха агресия към Паунова и колегата ѝ Генка Шикерова. Действията бяха заснети от двете журналистки. По време на събитието бяха удряни и протестиращи, които успяха да влязат на конференцията. 

В съобщението на МВР се посочва, че са задържани и още двама, свързани със случая, а Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за хулиганство.

На 6 август е задържан 22-годишен, присъствал на мястото на инцидента. Установен и разпитан е и мъж на 66 г., който е заснет от журналисти да отправя към тях обидни и нецензурни реплики. От съобщението се разбира, че арестите са след активни действия на СДВР.

По информация на БиТиВи 20-годишният и 22-годишният, които са задържани заради случая, са бивши спортисти - единият е кикбоксьор, другият - борец. Обяснили, че им е било поръчано да правят безредици. Първият сам се предал на полицията.

Действията по разследването продължават.

От ГЕРБ се разграничиха от проявите на агресия и съобщиха, че обект на насилие е бил и служител от земеделското министерство. От партията обявиха, че ще внесат в полицията две жалби заради агресията на партийната конференция в сряда.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във