Банкеръ Daily

Общество и политика

Полиция посрещна Сидеров при опита му да влезе в БНТ

Лидерът на партия "Атака" и кандидат за кмет на столицата Волен Сидеров и изпълни обещанието си и поведе протест пред сградата на БНТ. Множеството скандира "Оставка". Причината за демонстрацията е забраната на ръководството на Националната телевизия Сидеров да бъде допуснат до ефир заради скандалното му поведение в предаването "Референдум".

Сидеров смята, че наложената забрана е в нарушение на Споразумението за отразяване на предизборна кампания. "Протестът ми е срещу самоуправството на директора на телевизията Емил Кошлуков. Той нарушава закона. Аз искам да участвам в "Панорама" и искам да видя по какъв начин ще ме спре. Имам това право по закон“, заяви лидерът на "Атака". Той не смята, че е допуснал грешка, а грешката била в БНТ. Нарече отношението към него "полицейщина", каквато нямало дори при комунистическия режим. "Тази телевизия не е на Кошлуков, за да самоуправства, а е обществена медия“, посочи лидерът на "Атака" и кандидат-кметът за София.

След тези думи Сидеров се запъти към входа на телевизията. На входа бе посрещнат от полиция. Последва спор с представител на ръководството на телевизията.  Изпълнителният директор Симеон Касабов заяви, че генералният директор е потвърдил решението си да не допуска Волен Сидеров до никакви предавания в БНТ. В отговор, лидерът на "Атака" заяви, че се нарушават конституционните му права.

В района на телевизията има засилено полицейско присъствие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във