Банкеръ Daily

Общество и политика

Полиция и данъчни приклещиха ромския квартал "Надежда" в Сливен

Търсят наркодилъри и търговци на вот

Спецоперация на екипи на икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия”, служители на Районно управление-Сливен, сектор „Пътна полиция”, НАП и Областната дирекция по безопасност на храните протича в Сливен, съобщиха от МВР. Извършват се проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси в сливенския квартал „Надежда” и на територията на града.

Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите.

В квартал „Надежда”  са проверени шест обекта, от които магазини за хранителни стоки и дрехи, златарски магазини и заложни къщи.

Иззети са тетрадки и тефтери с имена, според собствениците на обектите за продажба на стоки на вересия. Образувано е едно досъдебно производство за нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право. Иззети са над 25 спортни артикули, носещи лого на световни марки.

ОДБХ са извършили проверка в обект, обособен като магазин за продажба на хранителни продукти. Иззети са над 100 пакетирани и непакетирани храни с изтекъл срок на годност.

Обектът е запечатан. Екип на НАП е установил нередности при проверка на документацията и косовия апарат на магазин за хранителни и други стоки. В хода на операцията от обект в града са иззети предмети, за които се предполага, че имат културно-историческа стойност. По случая има един задържан за 24 часа.

На входа и изхода на квартала са изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на превозните средства. Полицейските служители проверяват за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотични вещества, и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

До момента са съставени 7 акта и 12 фиша.

Facebook logo
Бъдете с нас и във