Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицейският синдикат готви нови протести

Полицаите подготвят нови протестни демонстрации, става ясно от решение на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи - най-голямата профсъюзна организация в системата.

Решението бе публикувано в социалните мрежи. От него става ясно, че до 20 ноември, по време на обедните си почивки, полицаи ще се събират пред сградите, където работят и ще пускат светлините на служебните си автомобили. Това ще се случва и вечер при смяна на екипите.

Синдикалната федерация планира поставянето на палатка пред Народното събрание. В нея ще бъде подредена фотоизложба със снимки, показващи работата на служителите на МВР по овладяване на кризата от COVID-19.

От синдиката обявяват и намерения за национален протест, ако не бъде приета корекция на средствата за МВР в бюджета за идната година.

Ето и пълния текст на съобщението на СФСМВР:

На свое заседание на УС на СФСМВР взе решение за продължаване на протестните действия срещу недооценяването на труда на служителите в МВР и приноса им в борбата с епидемията и последствията от COVID-19 като:

- се организира поставянето на палатка и фотоизложба/онагледяваща работата на служителите на МВР по овладяване на кризата,причинена от COVID-19/ пред вход на сградата на Народното събрание на 17.11.2020г. от 12.00 ч. с осигурено присъствие от членове на СФСМВР

- се призоват членовете на Федерацията ежедневно до 20.11.2020 г., по време на разпоредените обедни почивки да се събират за кратко пред съответната служебна сграда или вечер при смяна на екипите да се включат светлините на служебни автомобили пред съответните сгради, като демонстрация на недоволството им; тези действия не трябва да препятстват изпълнението на служебните задължения.

- ако не се приеме удовлетворяваща исканията ни корекция на средствата, предвидени за МВР в проектозакона за държавния бюджет за 2021 г., при второ гласуване в пленарна зала, да се организира национален протест на СФСМВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във