Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицейски шеф осъди Волен Сидеров за 1000 лв.

Бившият шеф на „Охранителна полиция” Борислав Муеров, който сега оглавява полицията в Габрово, осъди лидера на „Атака“ Волен Сидеров да му плати обезщетение от 1000 лева, съобщи lex.bg.

Муеров е завел частичен иск от 1000 лева за непозволено увреждане, като част от 20 000 лева, които претендира за причинените му неимуществени вреди от обидни думи от страна на Сидеров.

Делото в Софийския районен съд се проточи почти 5 години, тъй като дълго лидерът на „Атака” не можеше да бъде открит. Жалбата на полицая пък е провокирана от поведението на Сидеров по време на предизборния митинг на партията му на 20 октомври 2015 г. пред Министерския съвет.

Тогава Муеров ръководи охраната на събитието, а в интернет още могат да се видят записи как Сидеров и съпартийците му са наобиколили униформения и лидерът на „Атака” го обижда. По делото също е прегледан запис, на който е направена и експертиза. От нея съдия Мария Карагьозова стига до извод, че Сидеров отправя към Муеров следните реплики:

„Вие сте престъпник в униформа, може би“; Може би сте бандити“; „Защо прилагаш полицейско насилие?“; „Не ме удряйте, не ме блъскайте, вие сте свикнали да удряте и блъскате патриоти, а престъпниците да ги галите“; „Може да сте бандит в униформа“; „Вас са Ви назначили тези мафиоти, които сега управляват България“; „В момента нарушавате закона, това са полицаи нарушаващи закона“; „Защо блъскате и биете моите колеги, искате сблъсък, така ли?“; „Там в полицията сключвате ли гей бракове само да ми кажеш?“; „На такъв ми приличаш“; „Време е да събирате парите от наркотрафикантите“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във