Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицаите са превишили правомощията си в случая с Евгени Марчев

S 250 8c181d4f b552 44d3 81ce 58cf12879b88

Приключила е проверката за инцидента със студента Евгени Марчев – момчето, което пострада под колоните на Министерски съвет по време на протеста на 10 юли, и заради който инцидент МВР започна разследване дали полицията е употребила сила. Това съобщи пред БТВ новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски. Той посочи, че потърпевшият Марчев не се е явил в СДВР, за да даде показания. Полицията се е самосезирала от сигнали в медиите.

„Проверката е установила, че по това време и на това място наистина има превишаване на полицейски правомощия. В хода на проверката са направени няколко опита да бъдат призовани лицата. Имаме извършени дисциплинарни нарушения на служителите на СДВР”, съобщи Терзийски по повод проверката за употребяване на полицейска сила спрямо протестиращи граждани, в случая, инцидентът с Евгени.

Вътрешният министър съобщи, че ще бъдат наложени наказания на полицейските служители, като на един от тях, който е на висока длъжност в СДВР, наказанието ще бъде по-тежко. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във