Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицаите отново ще протестират за по-високи заплати

Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на заплатите с 30 процента. Ако и след днешния национален протест не се постигне разбирателство, недоволството ще продължи.

От най-големия синдикат на МВР смятат, че дадените до момента 15 процента може да бъдат в бъдеще база за преговори. Но не е късно за нова индексация, тъй като бюджета на МВР винаги се е променял в последния момент.

Пред Министерския съвет се очаква да се съберат хора и за контрапротест на полицейския. Демонстрацията е организирана от националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу властта.

"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест", се казва в съобщение на инициативата "Системата ни убива" до медиите. В него се посочва, че полицаите се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата.

"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система", се посочва още в съобщението. Към тях се присъединяват представители на т. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във