Банкеръ Daily

Общество и политика

Полицаи се грижат да няма струпвания на пенсионери пред пощите

"В пощенските клонове в засегнатите от коронавируса градове, там, където се изплащат пенсиите, е осигурено полицейско присъствие". Това обяви пред БНТ социалният министър Деница Сачева. Целта е превенция на разпространението на заразата от коронавирус сред една от най-уязвимите групи - възрастните хора. Социалното министерство препоръчва на хората, които имат възможност, да не ходят до пощенските клонове, а да ползват дебитните си карти.

"В областите, в които са обявени извънредни мерки, това са Габрово и Плевен, там ще има съдействие и от страна на полицията, която ще подпомага съответно да няма струпвания на опашки на хората, да се създава по-добра организация, така че те да могат да стоят на разстояние един от друг и съответно по възможност да не се струпват в определени часови пояси", обясни Деница Сачева, министър на труда и социалната политика.

Тя допълни, че колегата й (министърът на транспорта и съобщенията Росен Желязков) също е издал необходимите инструкции към "Български пощи", така че те да могат да организират изплащането на пенсиите без да има застрашаващи ситуации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във