Банкеръ Daily

Красимир Янков:

Пожелавам на следващия парламент по-малко скандали

Народното събрание приключва работата си с близо 500 заседания и също толкова нови закона, заяви Красимир Янков в декларация от името на независимите народни представители по повод края на мандата на 44-ото Народно събрание.

Янков посочи, че тези четири години са били изпълнени с безброй безсмислени скандали на принципа "кучетата си лаят, керванът си върви", "мнозинството си гласува и не се съобразява с волята на суверена". "Сега е време, в което отново народът ще се произнесе на кого дава доверие. Пожелавам на следващото Народно събрание по-малко скандали и повече консенсус при вземане на решения", каза той.

"Учудващо обаче никой не поставя въпроса в тази кампания, а и от преди това, за корупцията", коментира депутатът, нечленуващ в парламентарна група след като напусна ПГ на "БСП за България". Той отбеляза, че учредителите на новата партия "Българска прогресивна линия" не само са инициирали, но и са подготвили последния вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция.

По думите му, странно е, че за корупция не говорят и новите партии със старите политици. "Политиците на прехода трябва да отстъпят. Те са тези, чийто водещ мотив в работата е принципът "гарван гарвану око не вади". "Време е за нови политици с воля за пречупване на това уродливо явление корупцията", подчерта Красимир Янков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във