Банкеръ Daily

Общество и политика

Поискаха оставката на директора на СМГ

Началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева призова директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов да подаде оставка, съобщи bTV. Причината е протеста на родители и учители, който започна заради уволнението на учителката по математика Петя Тодорова, но вече е и срещу неуважителното поведение на Стоянов.

През юли той уволни един от най-изтъкнатите учители по математика в гимназията. Мотивът му бе, че тя уронвала престижа на гимназията с участието си в комисията на математическото състезание "Европейско кенгуру"
 
От два дни директорът на СМГ е в училището, но отказва среща с родителите, дори не пуска и учители в сградата. Той проговори за първи път днес пред медиите, за да обяви, че няма да подаде оставка, като каза, че именно Ваня Кастрева му е казала да мълчи, за да се потули случаят.
 
Антони Стоянов е в годишен отпуск до 28 август, след това ще започне процедура по отстраняването му, каза Кастрева. Тя влезе в училището на проверка заедно със зам.-министъра на образованието Таня Михайлова.
 
Уволнената учителка Петя Тодорова каза, че вчера Стоянов ѝ предложил граждански договор. Тя обяви, че би се върнала само на постоянен трудов договор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във