Банкеръ Daily

Общество и политика

Подписахме с Катар споразумение за сътрудничество в образованието и науката

България и Катар ще си сътрудничат в областта на образованието, научните изследвания и технологиите. Споразумение за това в Доха са подписали министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и неговият катарски колега Мохамед Абдул Уахед Ал Хамади.

Споразумението, инициирано от Катар, предвижда обмяна на опит между двете страни в областта на управлението на училищата, обучението и методите на преподаване, учебните програми и оценяването на постиженията на учениците и на учителите. Ще се насърчава и сътрудничеството между катарските и българските университети.

Подписаният документ урежда възможности за сътрудничество в сферата на магистърските и докторските програми. Ще се обменя още информация за нормативната уредба, регламентираща академичното признаване на образованието, придобито в чужбина, а също и информация по въпроси, свързани с оценяване на качеството и акредитацията във висшите училища.

По време на визитата на министър Красимир Вълчев в Доха той се е срещнал  с българи, които живеят в Катар и работят в сферите на образованието, науката и спорта, съобщават още от пресцентъра на просветното ни министерство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във