Банкеръ Daily

Мая Манолова:

Подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС не означава индулгенция за тях

Разговори за съставяне на правителство все още не са водени, заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова. Тя добави, че ще изчакат ГЕРБ да представят своето предложение за кабинет, след което вече ще се водят прозрачни разговори.

"Ние сме заявили многократно, че ще направим мнозинство на промяната, на почтените, заедно с „Демократична България“ и „Има такъв народ“, и ще вървим към създаването на стабилно и почтено управление“, подчерта Манолова пред bTV. "Чакаме предложението на Слави Трифонов. Народът му даде огромната отговорност и доверие да бъде втора политическа сила. Очакваме предложението му“, допълни тя. И уточни, че все още не са водени разговори с Трифонов, но в залата на Народното събрание двете парламентарни групи разговарят.

Председателят на ПГ "Изправи се! Мутри вън!" каза още, че тя и хората ѝ държат на публични и прозрачни разговори, пред гражданите и медиите: "Хората казаха кои са формациите на протеста, искат мнозинство на промяната и кабинет на промяната, това е."

На въпрос дали ще приемат подкрепа от ПГ на БСП, ДПС и ГЕРБ, Манолова отговори, че вече са били направени заявки за подкрепа на такъв кабинет, но "ние бяхме достатъчно ясни – това не означава индулгенция за подкрепящите. Няма да позволим на партиите на статуквото да задушат в токсична прегръдка един кабинет на промяната."

Мая Манолова определи като "екзотично" предложението на премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да осигури депутати, които да подкрепят правителство на ИТН, ДБ и ИМВ: "Екзотиката в предложенията на премиера в оставка, в отпуска и в болничен да дава депутати под наем, на консигнация, са неприемливи. Смятам, че няма да се стигне до това - да даваме под аренда някой, който да подкрепи."

Председателят на ПГ ИМВ оглави комисия за ревизия на властта на Борисов: "Ревизията включва 10 години, там са и другите два кабинета. Правителството на Пламен Орешарски беше проверявано от Борисов и неговите министри. Хората очакват да бъде направена ясна проверка и ревизия на парите, които бяха похарчени през последните две години."

Facebook logo
Бъдете с нас и във