Банкеръ Daily

Общество и политика

Под въпрос ли е коалицията "Обединени патриоти"?

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази съмнение доколко още съществува коалицията "Обединени патриоти". Веднага след приключването на изборния ден лидерът на партията Красимир Каракачанов зададе въпроса как ще се гледат в очите в бъдеще с "Атака" и водача й Волен Сидеров, след като през цялата кампания те са плюли по воеводите.

„Всяко събиране на коалиционния съвет е добре дошло. Всъщност тази институция на коалицията не функционира, както е известно, въпреки многократните опити на ВМРО да събираме този орган на коалицията. Въпросът е доколко коалицията съществува, защото изявленията и кампанията, която беше проведена от един от участниците в коалицията и изборния процес, ни дава основание и се чудим имаме ли партньор или противник“, коментира Веселинов в кулоарите на парламента. Той е и заместник-председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Попитан дали визира Волен Сидеров, Веселинов отговори утвърдително.

„Ние не искаме да сме роби на емоциите. ВМРО ще има утре заседание на изпълнителния си комитет, ще анализираме, ще мислим, ще гледаме какви са перспективите“, допълни заместник-председателят на партията.

Отношенията в патриотичната коалиция са такива, каквито са били досега. Такъв беше пък коментарът на лидера на НФСБ Валери Симеонов на въпрос за бъдещето на малката коалиция. Симеонов бе лаконичен относно коалиционните си партньори от "Атака" и ВМРО. "Няма скандал. Няма да коментирам моите партньори, така както не съм ги коментирал вече две години и половина. Нашите отношения ще ги решаваме в коалиционен формат", заяви той.

Преди това Симеонов съобщи, че най-вероятно ще има промени в НФСБ заради лошото представяне на евроизборите. Той обясни, че предстои политически съвет на партията, по време на който ще бъде направена оценка на резултатите от провелите се избори за Европейски парламент. "Ще правим анализ на лошите резултати", категоричен бе лидерът на партията. Той поздрави колегите си ВМРО за постигнатия успех.

На въпрос за появата на Делян Пеевски в парламента, Симеонов отговори:"За мен беше изненада. Този човек не го бях виждал доста време. Как да коментирам? Влезе и излезе".

Facebook logo
Бъдете с нас и във