Банкеръ Daily

Общество и политика

Почти 2 млн. лв. отидоха за мониторинг на ромската интеграция

Почти 2 млн. лв. струва на данъкоплатците разработването и внедряването на система за мониторинг, оценка и контрол за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 година.

В Министерския съвет в четвъртък бяха отчетени резултатите по първите дейности от обществената поръчка.Първата задача на изпълнителите бе анализ на досегашните мерки и сходни системи. Втората дейност е изготвяне на концепция и методика на системата, а третата - самото й разработване и внедряване. 

Проектът започна преди три години и следва да приключи на 31 декември 2018 г.

Списъкът с изпълнителите пък е доста обширен: 


Инфо Трейнинг ООД, КОНСОРЦИУМ "ИИРА"/ДЗЗД/ с участници: "Институт Отворено общество", "Индъстри Уоч Груп" ООД; "Риск Монитор", Сдружение "ЦМЕДТ "Амалипе", Обединение "Интеграция" ДЗЗД с участници-  СНЦ "М.О.С.Т." и СНЦ "Разнообразни и равни", "СИЕНСИС" АД, "Роел-98" ООД, "ПЛЕСИО КОМПЮТЪРС" ЕАД, КООПЕРАЦИЯ "ПАНДА", "Роел-98" ООД.


Както и някои физически лица. Ръководител на проекта е секретарят на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Росица Иванова.

Обществената поръчка се финансира по оперативна програма "Човешки ресурси".

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във