Банкеръ Daily

Общество и политика

Почина Владимир Каролев

След дълга борба за спасяване на живота му, тази сутрин, около 01.00 ч. в "Токуда" е починал икономистът Владимир Каролев, съобщиха от болницата.

Икономистът издъхна на 60-годишна възраст, след като не успя да се възстанови след тежко падане в Пирин на 8 май. Тогава той получи политравма и черепно-мозъчна контузия след 400 метра падане. Планински екипи издирваха икономиста в планината над 12 часа. 

През септември той беше преместен от "Пирогов" в "Токуда", където продължиха да се борят за живота му. Той прекара половин година в кома.

Владимир Каролев е икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна. През 1986 г. завършва международни икономически отношения във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ с две специалности - МИО и икономическа журналистика, а през 1993-а - магистратура по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада и през 2014 г. - задочна магистратура по икономика на недвижимите имоти в Университета Рединг, Великобритания.

Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 90-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ - партия, създадена от Симеон Сакскобурготски. През 2003 г. Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007-а и 2011-а. През есента на 2011 г. Каролев е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември 2011 г. подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.

Редакцията на БАНКЕРЪ изказва съболезнования на близките му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във