Банкеръ Daily

Общество и политика

Победата на Фандъкова спря една лява и популистка вълна, която щеше да настоява за предсрочни избори

Победата на Йорданка Фандъкова отложи организирането на една лява и популистка вълна, която щеше да настоява за предсрочни избори в България. Това каза в телевизионно интервю бившият общински съветник и член на ДСБ Вили Лилков. Той допълни, че на протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор не вижда лица от старата десница.

„За мен "Да, България" е една ляво-либерална партия. Всички десни партии, тук говоря за ДСБ и СДС, трябва да формират един сериозен десен фронт, който да влезе на предстоящите през 2021 година парламентарни избори”, заяви Лилков. По думите му в обединението "Демократична България" има тежък дефицит на експерти, които могат да дават сериозно политическо мнение. „Аз съм заявил отдавна, че ДСБ трябва да се съюзи със СДС, а не с "Да, България" и "Зелените". Съюзът "Демократична България" е един фалш”, категоричен е бившият общински съветник.

По отношение наТоплофикация-София", той обяви, че дружеството е в практически фалит и единственият начин за спасението му е чужд мениджмънт. Вили Лилков допълни, че "Топлофикация" ще е огромен проблем за кмета на София.

„Йорданка Фандъкова обяви, че ще има смяна на приоритетите и това е хубаво. Приоритетите трябва да бъдат общи за всички членове в Столичния общински съвет, за да може София да се развива. Не може от "Демократична България" да си играят на опозиция на всяка цена. Софиянци са ги изпратили там, за да работят за града”, посочи той. Лилков призна, че не очаква да има политическо партньорство между "Демократична България" и БСП в СОС. „Може да има еднакви гласувания по някои теми, защото БСП се обяви за твърда опозиция", заяви още Вили Лилков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във