Банкеръ Daily

Георги Макров:

Победата на Борисов е уникална заради джипката

Георги Марков

Победата на Бойко Борисов е уникална поради две причини – едната е заради джипката, която стана символ на промяната в България, а втората – невероятната му международна дейност, коментира бившият конституционен съдия и кандидат за депутат на ГЕРБ Георги Марков пред Би Ти Ви.

Според него Борисов е ветеран и абсолютен европейски шампион по победи – с един мандат повече от Ангела Меркел и Виктор Орбан. Той определи Борисов и като „старейшината на ЕНП“.

Марков коментира решението на Борисов да се откаже от депутатското място като силен политически ход. „Не може да си возил на джипката Камерън и Орбан, да си ученик на Меркел и да седнеш с Бабикян в един парламент, и да слушаш лудостите на Мая Манолова“, каза той иронично.

Той разкри, че вече се е чувал с Бойко Борисов след парламентарния вот. „Казах му Виктор Орбан чакаше осем години унгарските комунисти да продадат държавата, а ти, приятелю, ще чакаш най-много осем месеца. Не ги бива за нищо, смешни са, нямат подкрепа. България трябва да мине през това и ти да се върнеш на бял кон“, каза Марков.

Тази сутрин ЦИК обяви окончателно обяви резултатите от вота за новия парламент.Първа политическа сила е ГЕРБ с 25.8%. Второто място със 17,4% е за партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". БСП заема третото място с 14.79 на сто. Следва ДПС с 10.36%, "Демократична България" -  9.31 на сто и коалицията "Изправи се! Мутри вън!" - 4,65%. Данните са от публикуваното решение на ЦИК.

ГЕРБ получава 75 мандата, "Има такъв народ" - 51, БСП - 43, ДПС - 30, "Демократична България"  ще разполага с 27 депутати, а "Изправи се! Мутри вън!" - с 14 народни представители. 

Централната избирателна комисия извади от списъка на избраните депутати шестима души от ДПС и двама от коалицията ГЕРБ/СДС след получени от тях заявления. Сред тях е и премиерът Бойко Борисов, който се отказа от депутатското си място.

Facebook logo
Бъдете с нас и във