Банкеръ Daily

Общество и политика

"По-унизително Народно събрание ние не сме имали!", смятат от партия „Има такъв народ”

“По-унизително Народно събрание ние не сме имали!”. Това обяви пред БНР Тошко Йорданов, зам.-председател на партия „Има такъв народ”.

“Вие спомняте ли си през всичките години назад управление имало ли е друга власт, която така отчаяно да се е вкопчила в депутатските банки и да отказва да си тръгне. Дори комунистите на Жан Виденов едно време не постъпиха по този начин. И разликата е, че в момента ни управляват мутрокомунисти, криминални елементи с комунистическо минало", допълни той. Според него по-големият проблем на обществото в момента са “окопалите се в Партийния дом псевдодепутати”.

По думите му трети експертен антикризисен кабинет, който се предлага, означава управление на ГЕРБ и на статуквото. “Статуквото е негласна коалиция между ГЕРБ, Обединените патриоти и Марешки, който се чуди как да се върти във всички посоки едновременно, твърдейки, че е независим и подкрепяйки в същото време това управление. Още повече, че Мустафата (бел.ред - Мустафа Карадайъ) каза, че трябва да е с премиер, излъчен от най-голямата политическа сила, което е ГЕРБ. Това е отвратително като политическо поведение", посочи Йорданов.

За освобождаването на Росица Кирова - областният координатор на “Има такъв народ” във Видин, заради това, че се качи в джипа на Бойко Борисов, Тошко Йорданов заяви: “Тя е достатъчно голям човек, със самочувствие, опит и мозък в главата. След като е взела някакво решение, което тя има пълното право да направи, защото е свободен гражданин, но нарушава правилата на партията в която е, ние от друга страна сме в пълното право да постъпим така, както е уставът и целите ни. Нищо страшно не е станало”.

За евентуални бъдещи политически коалиции Йорданов каза, че е много рано да се правят прогнози. “Това, което е пределно ясно, е, че управление с ГЕРБ, ДПС и БСП не е възможно. Абсурдно е да се управлява с мафията", подчерта той.

Тошко Йорданов каза, че както той, така и останалите членове на партията ходят на протеста, но не развяват партийни знамена, защото “това е протест на гражданите и исканията са граждански”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във