Банкеръ Daily

д-р Стефан Константинов

По света носят маска и на открито, ние спорим дали има коронавирус

Не знам какъв народ сме. Претенции големи, все някой друг ни е крив, а не се погледнем като хора какви ги вършим. Това коментира на страницата си във Фейсбук д-р Стефан Константинов, бивш министър на здравеопазването и настоящ директор на Специализираната болница за активно лечение по онкология.  

"В Турция носенето на маска е задължително и на открито. Отказват да продадат билети, ако маската ти е под носа. Въпреки че си на вън, а термометъра показва над 26 градуса на сянка. Не те пускат да се качиш на открито корабче в морето, ако не носиш маска. Персонала снове и ако те види, че се я свалил ти прави забележка. Млада туркиня вдига скандал на руснак, който на открита количка се качва без маска и твърде бавно си я поставя. Видяно със собствени очи преди седмица.

А тук? Трябва да се обясняваш в болница, често на медицински персонал и да ги гониш като империалист за нещо, което не подлежи на дискусия. И не, този пост не обсъжда дали маските са полезни или не. Още по-малко дали има Covid и трябва ли да (се) пазим от него. Този пост е дали ние се чувстваме като единна нация, или прост сбор на вечно недоволни единици, които по някаква причина живеят на обща територия. И всеки е по-умен от всеки, а всички са по-умни от собствената си държава", написа д-р Константинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във