Банкеръ Daily

Общество и политика

По-добре депутати на заплата, отколкото хрантутници на икономически кръгове, заяви Цветанов

По-добре депутатите да получават заплата от държавата, отколкото да станат хрантутници на определени икономически кръгове. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание, предаде „Фокус“.

Повод за коментара е, че по-рано днес БСП  внесе в деловодството на Народното събрание промени в правилника на парламента и промяна на депутатската заплата. Социалистите предлагат от сегашните 3540 лв. заплата да стане 2976 лв.

"БСП е била част от паралелната държава, за която говори. Това не прави чест на тези, които са участвали в приватизацията. Най-лошо е да наричаш всички маскари. Като народен представител не е се чувствам като такъв, не съм се възползвал от привилегии. Няма събота и неделя, в която аз да не съм в страната“, каза Цветанов.

Той подчерта, че това са почивни дни за нормалните български граждани, но за него това е лишение от времето със семейството, за да бъде сред хората и да ги запознава с политиките, които правят управляващите. „Като народен представител на база тези пари, които получавам, нито веднъж, където съм отишъл в страната не съм се възползвал от командировъчно“, каза Цветанов. Според него идеята на БСП е несъстоятелна и става въпрос за спекулация.

„От всичките ни действия, участвайки в политиката, няма нещо, от което да се срамувам пред българските избиратели“, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ. Той заяви, че не могат всички депутати да се слагат под общ знаменател. Цветанов коментира, че може би това е самооценката на народните представители от ПГ на "БСП за България".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във