Банкеръ Daily

Общество и политика

По-добра конструкция от сегашното управление няма, според Владислав Горанов

Дрязгите между коалиционните партньори не са приятни. Държим на коалицията и довършването на мандата. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов пред медиите по повод отношенията между партиите в групата на "Обединени патриоти". Той участва в заседанието на  парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабанда.

Горанов посочи, че "не е наша работа да доминираме в дебата им или да се превръщаме в арбитри". Финансовият министър припомни, че подобни проблеми ГЕРБ са имали и в предходен формат на коалиция, когато Реформаторският блок е очаквал по-големият партньор да се меси в техните отношения. "Големият партньор носи по-голяма отговорност за здравината на управлението и изпълнителната власт”, подчерта Горанов.

Припомняме, че вчера депутатите от ВМРО и НФСБ свалиха от председателския пост в парламентарната група лидера на „Атака” Волен Сидеров. Той пък днес обжалва решението пред председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

По този повод Владислав Горанов коментира: „Колегите са опитни политици и не е приятно това, което се случва между тях. Аз мисля, че всеки един от тях осъзнава, че независимо от вътрешните им конфликти, стабилността на управлението е по-важна в случая, защото всички тези добри икономически резултати и спокойствието в икономиката и обществото се дължат на предвидимост в управлението, което е по-важно".

Според него конструкция на управление с ДПС е неприемлива за обществото. "По-добра конструкция от сегашното управление няма", заключи Горанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във