Банкеръ Daily

Общество и политика

По-честно ще е Фандъкова да излезе в отпуск

По-честното поведение е Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова при внасянето на писмо за разрешение за разполагане на информационни точки и информационен център за нуждите на предизборната ѝ кампания.

"Това е по-честно спрямо другите кандидати и спрямо гражданите. Воденето на кампанията от позицията на кмет не е правилното поведение. В такава ситуация сме, че един кандидат иска разрешение от друг кандидат, за да постави информационните материали за кампанията си. Аз също можех да остана на поста омбудсман до деня на регистрацията си, можех да изляза и в служебен отпуск, а не да подавам оставка", посочи Манолова пред журналисти. Тя предположи, че опонентката ѝ иска да завърши поръчките за сметосъбирането в София, защото договорът с фирмите изтича догодина, а процедурата за избор се провежда сега. "Това ни обрича на още от същото - мръсна и прашна София", прогнозира бившият обществен защитник. По думите ѝ парите за сметосъбиращите фирми растат, а столицата не става по-чиста.

Тя припомни, че събирането на боклука е най-скъпата услуга на Столичната община. Процедурата в момента е за над 400 млн. лв., а от 2014 г. расте всяка година – от 88 млн. лв. вече годишно се харчат между 110 и 120 млн. лв.

"Не виждам изпълнение на обещанието от 2016  г. да бъде подкрепено и стабилизирано общинското дружество за чистота. Оправданието, че видите ли може да има съдебно обжалване, е съшито с бели конци. В договорите с фирмите, които в момента почистват, има клаузи, че те го правят до избора на следващи изпълнители", възмути се кандидатът за кмет.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във