Банкеръ Daily

Националният борд по туризъм предлага:

По 50 лева ваучер за хотел или ресторант на всеки ваксиниран

Всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лева, който да може да използва за почивка у нас или посещение на заведение, предлагат от Националния борд по туризъм. От организацията настояват и за провеждане на кампания за стимулиране на ваксинацията. 

"Всяко ново предложение обикновено първо постига реакция на противоположни мнения. Шест месеца след като първите ваксини започнаха да пристигат у нас, ние сме на последно място в Европа по брой ваксинирани и по-малко от 10% от българското население са ваксинирани. Това е един огромен обществен и здравен проблем. Изводът за първите 6 месеца е, че имаме пълен провал на комуникационната стратегия и политика за това, че ваксините са полезни и че са единственият начин да преодолеем COVID-19. Затова погледнахме международния опит и видяхме, че във ваксинационната кампания на САЩ и дори в съседни на нас страни в Европа има стимули, насърчаване и превръщане на този процес в нещо приятно и забавно", каза пред БНТ Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм.

Не е важно каква е сумата - дали е 20, 50 или 100 лева. Става дума за два много важни фактора - различен модел на комуникация и постигане преди всичко на здравен ефект. Второ - икономическият фактор. Туризмът се явява инструмент правителството да се погрижи за здравето и икономиката, смята Карастоянова. Всеки лев, вложен в туризма, се връща 4 пъти в националната икономика, изтъкна тя.

Предложението е тези 50 лева да бъдат използвани в ресторантите и хотелите, като в хотелите те могат да бъдат използвани и за други услуги, не само за нощувки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във