Банкеръ Daily

Общество и политика

Пловдивски социалисти внесоха на "Позитано" протест срещу изключването на Гергов

Петдесетина пловдивски социалисти, между които десетина докарани от Перник, и неколцина от София, групово влязоха в централата на БСП в София, за да внесат протестна позиция срещу изключването на Георги Гергов от партията и да искат отговори от ръководството. Според тях решението на Националния съвет на БСП е нелегитимно.

Те поискаха и среща с председателя на партията Корнелия Нинова, която обаче в момента не е в сградата. "Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията", каза депутатът Георги Търновалийски.

"Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав", каза още той. Според него причините за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е независим и не се поддава на влиянието на централното ръководство и има собствено мнение.

"Георги Гергов е и руски консул и подозирам, че тук също има някаква причина, но това е една друга голяма тема", допълни Търновалийски.

Социалистите казват, че няма да се откажат и през следващите дни отново ще идват пред централата на БСП. Те не успяха да се срещнат с Корнелия Нинова, но бяха приети от нейните заместници. Според пловдивските социалисти става въпрос за "война за листите" в Пловдив преди парламентарните избори.

Пловдивските социалисти записаха Фейсбук послание към председателя на БСП Корнелия Нинова, след като не успяха да се срещнат с нея в централата на партията. "За нас битката не е приключила, тя е битка за чест и достойнство, за демократичните принципи в БСП", заяви в посланието Нина Чавдарова, заместник-председател на БСП-Пловдив.

След това пловдивските социалисти обявиха, че няма повече да се унижават да чакат среща с Нинова и си тръгнаха.

Междувременно в пост във Фейсбук Корнелия Нинова обяви, че реформата в БСП продължава и се създават три нови центъра - за стратегически, исторически и политически изследвания, за обучение на кадри и за публични политики.

За утре е насрочено заседание на Областния съвет на БСП в Пловдив за избор на ново ръководство

Facebook logo
Бъдете с нас и във