Банкеръ Daily

Общество и политика

Пловдивски квартал влезе в престижна европейска класация

Пловдивският квартал "Капана" е част от престижната селекция "Културно наследство в действие", в която попадат най-добрите градове с културно наследство в Европа. 

Първият квартал на творческите индустрии в България - Капана в Пловдив вече е част от европейската листа с градове, разработили иновативни решения за опазване на културното си наследство. Кварталът беше избран, заради местните политики и дългосрочни планове за развитие на културното наследство, което представлява. Селекцията "Културно наследство в действие" се реализира с подкрепата на програма "Творческа Европа" с водещото участие на организации като EUROCITIES, ERRIN, Europa Nostra и Съвета на архитектите на Европа. Те се обединяват, за да изберат градове и региони в Европа, които са разработили иновативни политики, проекти и събития и които към момента се прилагат успешно от местните власти.

Квартал Капана, заедно с още 31 места от Стария континент, бе включен и в каталог, който ще се препоръчва като успешен модел на други градове с културно наследство, на които предстои да търсят начини за съживяване на своите пространства. В каталога са включени добри примери от Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Франция, Италия и др.

Капана - квартал на творческите индустрии, е от водещите проекти, стартирал с инициативата Европейска столица на културата, и днес продължава да се надгражда от различни предприемачески активности и социални партньорства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във