Банкеръ Daily

Общество и политика

Плевнелиев с нападки срещу десницата, Манолова, Нинова и Радев

"Обръщам се към градската десница и "Демократична България", аз съм дясномислещ човек и трудно мога да споделя своето дълбоко унижени, което изпитах като дясномислещ човек от това, което направи ръководството на ДБ да влезе в съюз на балотажа с г-жа Мая Манолова. Това каза по време на националната работна среща на ГЕРБ Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2009 – 2011 г.

"Не да подадат оставки, направо да си изберат Мая Манолова за шеф, за да се знае кой кой е", продължи Росен Плевнелев. Той посочи, че искрено желае единението вдясно, но допълни: "И знаете много добре, че ПП ГЕРБ няма никакви вина за разделението на десницата. ПП ГЕРБ винаги е подавала ръка за своето семейство“.

По думите на Плевнелиев много са били хората, които точно на тези избори са говорили за това, че има огромни изборни манипулации и това са били точно тези, които не казаха нито една дума и замълчаха тогава, когато пред очите на българския народ беше извършена най-голямата предизборна манипулация, именно Костинбродската афера.

„Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не са дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера“, добави още той.

Плевнелиев посочи, че президентът Радев от три години громи Народното събрание и Министерския съвет ежедневно, но и до днес по темата за корупцията не е излязъл с едно решение или идея. „Когато той назначи служебно правителство, начело с Огнян Герджиков, самият Герджиков излезе и каза, че върху него е имало огромен натиск от президентската институция за задкулисни назначения", каза още бившият държавен глава.

По думите му много се е говорели и за едноличен режим и диктатура. "Именно тези, които говорят за това, и до днес мълчат и не са дали оценка за истинския тоталитарен режи в България, под който България беше 45 години. И Радев, и Нинова, и Манолова показват зависимостите си назад във времената на комунистическия тоталитарен режим. Г-жа Нинова открива и днес паметници на Тодор Живков пред целия български народ“, добави Плевнелиев.

Той обяви, че ГЕРБ е водеща политическа сила и поздрави всички присъстващи "с разгромната победа". Плевнелиев предупреди, че доверието трудно се печели, но лесно се губи. Експрезидентът изтъкна, че ГЕРБ все по-често ще се оказват в положението на тези, които трябва да се доказват. И напомни, че през 2021 г. ще има и парламентарни, и президентски избори. Тогава щяла да се състои "генералска битка – между генералът президент и генералът премиер". Не стана ясно дали Плевнелиев намеква, че Бойко Борисов ще се кандидатира за държавен глава срещу Румен Радев.

"ПП ГЕРБ създаде здрав фундамент. Пазете го! Останете заедно, защото имаме мисия!", добави той и призова: "Продължаваме заедно напред по пътя на европейското и демократично развитие на България!"

Facebook logo
Бъдете с нас и във