Банкеръ Daily

Общество и политика

Плевнелиев: Русия се меси във вътрешните работи на България

Президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев заяви, че и Русия се меси във вътрешните работи на България. Бившият държавен глава смята, че руският президент Владимир Путин и администрацията му се опитват да дестабилизират и да разделят ЕС.

По думите му, настоящият президент Румен Радев има аргументи в подкрепа на думите си, че намесата на Турция в нашите избори е факт.

"Ако държавният глава посочи подобен проблем, ние трябва да бъдем сигурни и да се надяваме, че той разполага с достатъчно доказателства и аргументи, включително и от службите на България и по механизмите на нашето външно министерство”, сподели Плевнелиев пред БТВ. 

"Бяхме свидетели на действия на ДАНС, която в последните дни посочи вратата обратно към Турция на няколко турски дипломати. Очевидно българските служби разполагат с достатъчно данни и очевидно думите на президента от тази гледна точка са премерени”, подчерта той.

Според него обаче и Русия се меси във вътрешните процеси на страната. Плевнелиев е на мнение, че има голям брои политически партии, които се финансират и от Русия.

"В миналото има не един доклад за това как български политици са сключвали споразумения и са работили в тясно сътрудничество с руски неправителствени организации, адвокатски кантори", обясни бившият държавен глава. 

Във връзка с възможността догодина руският президент Владимир Путин да посети страната ни Плевнелиев отбеляза, че в момента всяко едно посещение на руския президент в една или друга държава е доста проблемно

Facebook logo
Бъдете с нас и във